Pappilanmäki
Valtakunnallisesti merkittävä ja Satakunnan edustavimpiin kuuluva Euran pappilan päärakennus edustaa tyyliltään empireä. Rakennuksen on suunnitellut Per Johan Gylich. 1840-luvulla rakennettu päärakennus sijaitsee puistoksi istutetun kummun korkeimmalla kohdalla ja talousrakennukset mäen alarinteessä.
Pappilan alueella on nuoremmalta rautakaudelta periytyvä kalmisto. Euran Pappilanmäki on Suomen upeimpien esihistoriallisten miekkojen löytöpaikka. Loisteliain miekkahaudoista ajoittuu 600-luvun lopulle. Haudassa olleen miekan kahva on hopealevyä ja kullattua pronssia ja se on upein ornamentein koristettu, osittain säilynyttä tuppea koristaa erikoinen härkäpäinen kala. Miekkamiehellä oli myös koristeellinen vyö, jonka alunperä on Kama-joen alueella Keski-Venäjällä, jossa käytiin turkiskauppaa Bysanttiin ja arabimaihin. Komean miekan omistaja on varmasti ollut aikanaan vaikutusvaltainen mies, ehkä alueen päällikkö. Lännestä tuotu miekka ja itäinen vyö kertovat laajoista kauppayhteyksistä 600-700-lukujen taitteen Eurassa.
Toinen upea löytö on hopeakoristeinen miekka, joka on hienoimpia ristiretkiajan esineitä Suomesta. Se löydettiin pappilan rakennustöiden yhteydessä jo 1840-luvulla.
Yksi tunnetuimmista Kalevala koru -aiheista, Euran sydän, on myös peräisin Pappilanmäestä löytyneestä miehen viikinkiaikaisesta haudasta.