Lukuvuositiedote ja valinnaisuus
LUKUVUOSI 2024 – 2025
LUKUVUODEN TYÖ- JA LOMA-AJAT
Syyslukukausi 8.8. – 20.12.2024
Kevätlukukausi 7.1. – 31.5.2025
Syysloma (vko 43) 21.- 27.10.2024
Joululoma 21.12.2024 – 6.1.2025
Talviloma (vko 8) 17. – 23.2.2025
Pääsiäinen 18. – 21.4.2025
Myös Itsenäisyyspäivä 6.12.2024, vappu 1.5.2025 ja helatorstai 29.5.2025 ovat vapaapäiviä.
Oppilaan poissaoloon koulusta tulee pyytää lupa. Milloin lupaa ei ole voitu ennalta pyytää, esimerkiksi äkillisen sairastumisen vuoksi, on oppilaan huoltaja velvollinen mahdollisimman pian ilmoittamaan poissaolosta luokanopettajalle. Oppilaiden poissaolot kirjataan päivittäin Wilmaan luokanopettajan toimesta (poissaolot kirjataan sairaus-, luvallisiin ja luvattomiin poissaoloihin).
Luvan enintään viiden päivän poissaoloon myöntää luokanopettaja.
Luvan tätä pitempään poissaoloon myöntää koulun rehtori.
Lomakkeita luvan anomista varten saa omalta opettajalta, koulun kansliasta, Wilmasta ja kunnan nettisivuilta / Anomus
Ensisijaisesti on pyrittävä siihen, että perheen lomamatkat, yms. sijoittuvat koulun loma-aikoihin. Jos tämä ei ole mahdollista, huoltajan tulee huolehtia siitä, että oppilas hallitsee koulussa ylimääräisen loman aikana käsitellyt asiat ja on tehnyt niihin liittyvät tehtävät kouluun palatessaan.
TUKIOPETUS
Opinnoissaan tilapäisesti jälkeen jääneille tai muutoin tehostettua tukea tarvitseville annamme tukiopetusta. Tarpeen voi määritellä joko opettaja tai huoltaja.
Tukiopetus on oppilaan oikeus – ei pakko!
ERITYISOPETUS
Koulunkäynnissään ja oppimisessaan tehostettua tukea tarvitseville oppilaille voidaan antaa erityisopetusta. Koulumme erityisopettajina toimivat Heli Toivola (1-2 lk:t, Kauttualla ti, ke ja pe) ja Antti Rosenholm (3-6 lk:t).
OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKIRYHMÄ
Oppilaan kaikinpuolisen hyvinvoinnin, tasapainoisen kehittymisen ja oppimisen takaamiseksi toimii luokanopettajan tukena koulussamme oppimisen ja koulunkäynnin tukiryhmä, johon kuuluvat rehtori, erityisopettajat, luokanopettaja, terveydenhoitaja sekä koulukuraattori ja / tai koulupsykologi. Ryhmän tehtävänä on vastata koulumme yleisestä oppilashuollollisesta suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista.
Yksittäisen oppilaan tai ryhmän asioita käsitellään tapauskohtaisesti kootussa asiantuntijaryhmässä, jonka kokoonpanosta ja käytänteistä on sovittu oppilaan ja huoltajan kanssa erikseen kunkin tapauksen perusteella.
OPPILASARVIOINTI
Syyslukukausi:
Oppimiskeskustelut pidetään luokka- / oppilaskohtaisesti syyslukukauden lopussa ennen joululomaa kaikkien oppilaiden kanssa. Varsinaista kirjallista välitodistusta ei Euran kunnassa anneta ollenkaan 1.8.2016 jälkeen, vaan kaikki siirtyvät uuden opetussuunnitelman myötä henkilökohtaisiin arviointitapaamisiin.
Kevätlukukausi:
Oppimiskeskustelut käydään kevätlukukauden aikana kaikkien tehostetun ja erityisen tuen oppilaille. Muille oppilaille ja huoltajille tarpeen ja kysynnän mukaan. Varoitus luokan kertaamisesta annetaan kirjallisesti maaliskuun loppuun mennessä oppilaille, joilla on mahdollisesti tarvetta kerrata jo käyty vuosiluokka.
Kirjallinen lukuvuosiarviointi annetaan lauantaina 31.5.2025.
Jos oppilas saa ehdot, järjestetään ehtolaiskuulustelu keskiviikkona 18.6.2025 klo 9.00 alkaen Kauttuan koululla.
Lukuvuosiarviointi on sanallinen (rasti ruutuun) 1 – 2- luokilla ja numeerinen 3 – 6- luokilla.
KOULUTERVEYDENHOITO
Kouluterveydenhoitajana toimii Jenniina Valjanen. Hänet tavoittaa koulultamme maanantaina, tiistaina sekä perjantaina.
Kouluterveydenhoitajan tavoittaa kouluaikana numerosta 044 – 4224 173. Kouluterveydenhoitaja lähettää kotitiedotteen erikseen.
Suun terveystarkastuksia järjestetään koko ikäluokan kattavina määräaikaistarkastuksina 1-, 3- ja 5-luokkalaisille sekä yksilölliseen tarpeeseen perustuvina terveystarkastuksina.
Hammaslääkäriajat tulevat tiedoksi vain koteihin, joten on erittäin tärkeää, että kodit ilmoittavat koulupäivän aikana olevat käynnit myös opettajalle, jotta hän osaa lähettää oppilaan oikeaan aikaan hammaslääkäriin!
Koululääkärinämme jatkaa Virpi Toivonen.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Tavoitteenamme on luoda hyvät ja luottamukselliset välit koulun ja kodin välille. Tämä onnistuu vain hyvän ja avoimen tiedonkulun kautta. Toivomme kotien ottavan välittömästi yhteyttä oman lapsensa luokanopettajaan, kun jotakin yllättävää tai huolestuttavaa on tapahtumassa / tapahtunut. Vain puuttumalla ajoissa asioihin, voimme estää niiden paisumista suhteettomiin mittapuihin. Toki yhteyttä voi ottaa myös hyvissä ja positiivisissa asioissakin!
Vanhempainyhdistys Kauttuan Koulun Katras perustettiin aikanaan tukemaan koulun kasvatus- ja opetustyötä. Saamillaan varoilla ja sponsoreiden avulla Katras on hankkinut mm. uusille ekaluokkalaisille pyöräilykypärät, jotka lahjoitetaan koulun alussa.
Kaikki koulumme oppilaiden huoltajat ovat yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksen jäsenmaksu on vapaaehtoinen, joskin suotava (koska kertyneet varat käytetään kaikkien oppilaiden hyväksi).
Yhdistyksen johtokunta valitaan syksyisin. Tällä hetkellä vanhempainyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana toimii Johanna Granrot ja sihteerinä Hanna Luoto.
Katraan syyskokous pidetään Kauttuan koululla heti koulujen alettua, josta tiedotetaan erikseen– tervetuloa mukaan!
KULJETUSOPPILAIDEN VANHEMMILLE.
Koulukuljetuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa ja Teitä opastaa sivistyspalvelutoimiston “kuljetuskoordinaattori” Jari Mäkelä (puh. 044-4224 451).
Tietokoneen, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö (suora kopio Kauttuan koulun järjestyssäännöistä)
Oppilaalla on oikeus ottaa puhelin mukaan kouluun, jos hän on sopinut asiasta huoltajansa kanssa. Puhelinta ei koulussa tarvita koulun näkökulmasta katsottuna ja näin ollen koululla ei myöskään ole mitään vastuuta ko. laitteiden rikkoutuessa tai kadotessa.
Jos oppilaat ovat sopineet huoltajansa kanssa mobiililaitteiden tuomisesta kouluun, tulee heidän noudattaa seuraavia sääntöjä:
- puhelin on äänettömänä tai suljettuna repussa koko päivän
- kuvaaminen tai äänen tallentaminen koulupäivän aikana on kielletty
- kaikki pelaaminen mobiililaitteella koulupäivän aikana on kielletty
- puhelinta ei käytetä koulupäivän aikana muutoin kuin opettajan ohjeiden mukaan
Näiden sääntöjen rikkominen aiheuttaa aina yhteydenoton kotiin ja voimassa olevan kurinpitokäytännön (4.7.) mukaiset toimenpiteet. Opettaja ja rehtori voivat takavarikoida laitteen koulupäivän ajaksi, jos oppilas ei varoituksista huolimatta noudata yhteisiä sääntöjä.
TVT-laitteiden kanssa työskennellessä toimimme opettajan antamien ohjeiden mukaisesti ja vierailemme netissä vain sovituilla sivuilla. Jos tästä poiketaan, on seurauksena laitteiden käyttökielto.
KOULUN ALUSSA HUOMIOITAVAA
- Loma-aika on loppunut ja säännölliset kotiintulo- ja nukkumaanmenoajat on taas syytä ottaa käyttöön, sillä vain riittävä yöuni takaa koulussa ja harrastuksissa jaksamisen!
- Merkitkää lapsenne henkilökohtainen omaisuus selkeästi, sillä kouluumme jää yllättävän paljon arvokastakin tavaraa lojumaan ilman omistajaa!
- Kypärä on PAKOLLINEN VARUSTE PYÖRÄILIJÄLLE (sekä muilla pyörillä liikkuvilla vempeleillä; esim. cruiserit, rullaluistimet, sähköavusteiset kulkupelit, …)
- Koulun käytävät ovat usein märät ja hiekkaiset, joten kaikilla oppilailla tulee olla sisäkengät!
- Liikuntatunneilla pukeudumme aina liikuntavaatteisiin (joiden ei ole pakko olla viimeistä huutoa olevia merkkivaatteita, kunhan ovat mukavat käyttää…) ja varsinkin sisäliikuntatunti päättyy AINA peseytymiseen suihkussa. Pyyheliina on siis osa liikuntavarusteita!
KAUTTUAN KOULU PÄHKINÄNKUORESSA LUKUVUONNA 2024 – 2025
Oppilasmäärä: 240 joista 124 tyttöjä ja 116 poikia
Opetusryhmiä: 13 nelosluokat on jaettu a-, b- ja c-luokkiin ja kaikki muut a- ja b-luokkiin.
6.8.2024 /rehtori Vesa Ahtola
Valinnaiset 2024-2025
Valinnaisten aineiden tehtävänä on syventää ja laajentaa oppilaan osaamista oppilaan valinnan mukaisesti. Kunnassa päätetyn tuntijaon mukaan 5. ja 6. luokkalaisille annetaan yksi vuosiviikkotunti valinnaisaineen opetusta. Valinnaisainetarjottimen laadintaan osallistuvat myös oppilaat.
Alakouluissa valinnaisaineryhmän minimikooksi on päätetty 12 oppilasta.
Kauttuan koululla tarjotaan valinnaisaineet puolen vuoden valinnaisina, jolloin kaikilla oppilailla on syksyllä toinen valinnainen aine ja keväällä toinen. Toteutuvat valinnaisaineet ovat seuraavat:
SYKSY 2024: Kuvataide, espanjan kieli, matka maailman ympäri sekä keilailu
KEVÄT 2025: Yö luonnossa, freegym, sarjakuva sekä erilaiset eläimet